Promotiefilm maken? Aan de hand van deze zes stappen maakt u eenvoudig een promotiefilm.

Zo maakt u een goede promotiefilm

Een goede promotiefilm kan een enorm positief effect hebben op uw organisatie met betrekking op video marketing. Een goede promotiefilm zorgt namelijk voor een duidelijk beeld van uw organisatie en de diensten die u aanbiedt. In deze blog gaan we u vertellen hoe u een goede promotiefilm kunt maken. Aan de hand van deze stappen kunt u eenvoudig genieten van de positieve effecten van een promotiefilm.

Positieve effecten van een promotiefilm

Een promotiefilm heeft vaak veel positieve effecten op zijn kijkers. Tegenwoordig is het vergaren van content enorm veranderd. Mensen hebben geen zin meer in het lezen van grote stukken tekst. Een video is daarom veel behapbaarder en aantrekkelijker om te lezen. Daarnaast kunt u deze eenvoudig delen op social media platforms. Grotere stukken content kunt u bijvoorbeeld verdelen in meerdere kleine stukjes. Zo heeft u ineens een berg aan nieuwe content. Via een promotiefilm kunt u eenvoudig uw evenement of product laten zien en promoten. Een film met veel beeld triggert de klant om over te gaan tot koop.

Stappenplan promotiefilm maken

Aan de hand van ons duidelijke stappenplan kunt u een eenvoudig zelf een promotiefilm gaan maken. Mocht u er vervolgens niet helemaal uitkomen dan helpen we u graag. Neem daarom altijd even contact met ons op.

#1. Uitschrijven

Voordat u kunt beginnen met het maken van uw eigen bedrijfsfilm is het belangrijk dat u  gaat bedenken wat u precies wilt gaan vertellen. Houd hierbij altijd in het achterhoofd dat u schrijft met als uitgangspunt; uw kijker. Door middel van een brainstorm sessie kunt u vaak achter enorm veel nieuwe inzichten en ideeën komen.

#2. Maak een draaiboek

Wanneer u wilt gaan beginnen moet u een draaiboek maken. Zo weet u precies wie er bij moeten zijn op de desbetreffende tijdstippen. Daarnaast kunt u hier duidelijk in vermelden welke materialen u precies nodig gaat hebben.

#3. Voorbereiding

Voordat u uw bedrijfsfilm op gaat nemen moet u alles goed voorbereiden. U zorgt er dan voor dat alle juiste materialen aanwezig zijn om op het afgesproken moment de promotiefilm op te gaan nemen.

#4. Promotiefilm schieten

Nu is het tijd om de uiteindelijke video op te gaan nemen. Met de juiste materialen kunt u een mooie video schieten met hoog beeldkwaliteit. Tegenwoordig kan je met je telefoon ook veel filmen, maar voor een professionele uitstraling kunt u beter kiezen voor een goede 4K camera.

#5. Editen

Vervolgens kunt u aan de slag met het monteren van uw video. Hier kunt u verschillende programma’s voor gebruiken. Ook hiervoor raden we u aan een professional in te huren. Die weet namelijk precies welke beelden uiterst geschikt zijn om te gebruiken.

#6. Contentstrategie

Vervolgens kunt u uw promotiefilm in gaan zetten via een contentstrategie. Bijvoorbeeld op social media of uw website kunt u enorm veel mensen bereiken. Kies een duidelijke doelgroep, zorg ervoor dat de video via bijvoorbeeld Facebook, Instagram of een ander medium bij de kijker terecht komt.

Uw promotiefilm

Bekijken wat de mogelijkheden voor u zijn omtrent een promotiefilm? Wij adviseren u graag waar dit mogelijk is zodat u uw doelgroep kunt gaan bereiken. Neem daarom altijd even contact met ons op.

}