Uw online identiteit begint al snel bij uw huisstijl. Dit is het eerste wat uw potentiële klanten van uw te zien krijgen. Het is de eerste indruk en verteld precies wat uw bedrijf uitstraalt. Is dit verkeerd dan schrikt u deze potentiële klanten af en gaan ze naar een ander. Uw klanten hechten hier namelijk veel waarde aan. Het is dus belangrijk dat u een huisstijl heeft dat past bij uw bedrijf en uw bedrijf goed weergeeft.

Huisstijl ontwerpen tips

Een juiste huisstijl is belangrijk, maar verre van eenvoudig om te creëren. Ik ga u daarom in deze blog een aantal tips geven. Met deze tips creëert u de huisstijl die uw bedrijf juist weergeeft en potentiële klanten overtuigd om met u in zee te gaan.

#1. Eén vaste partner

Veel bedrijven laten hun huisstijl creëren door allerlei verschillende partijen. Veel bedrijven maken hun logo zelf, laten de website door een vage kennis maken en de visitekaartjes zijn gemaakt in een demo. Het resultaat is dat uw huisstijl totaal niet aan sluit op elkaar, laat staan uw bedrijf.

Wij adviseren u altijd om uw huisstijl door één vaste partner te laten ontwikkelen. Een grafisch ontwerper is vaak in staat om uw volledige huisstijl terug te laten komen in al uw online en offline marketing campagnes. Zo voorkomt u dat mensen uw huisstijl niet herkennen en het ze afschrikt.

#2. Uitbesteden

Doet u uw huisstijl zelf of besteed u dit uit? Veel ondernemers doen graag alles zelf, maar verklaren hun klanten voor gek als ze zeggen dat ze hun dienst niet meer afnemen omdat ze het zelf gaan doen. Een professional die dit dagelijks doet kan dit toch veel beter? Zo is het ook in het ontwikkelen van een huisstijl. Het uitbesteden van het ontwikkelen van een huisstijl zorgt er voor dat het professioneler overkomt en uw potentiële klanten eerder overtuigd.

#3. Wees uniek

Visitekaartjes en folders, wat hebben ze gemeen? Bijna ieder bedrijf heeft een standaard design en onderscheid zich niet van haar concurrentie. Veel bedrijven zijn totaal niet origineel in hun huisstijl. Ze onderscheiden zich niet van de rest. Probeer altijd om uniek te zijn met uw huisstijl. Dit zorgt ervoor dat u boven de concurrentie uitstijgt.

Hoe is uw huisstijl? Wij helpen graag

Hoe zit het met uw huisstijl? Wij helpen u graag als het gaat om het ontwikkelen van een goede huisstijl. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

}