Een blog is een plek op het internet waar regelmatig artikelen worden geplaatst. Het is een afkorting van ‘weblog’, ofwel een logboek met informatie die de blogger wil delen met het publiek. Het is een pagina van een website met verschillende blogposts, of een website zelf. Tegenwoordig is er een verschuiving in betekenis waarneembaar. Met ‘blog’ wordt vaak ook verwezen naar een afzonderlijke post.

Voordelen van het blog

Op vrijwel iedere zakelijke website is tegenwoordig een blogpagina te vinden. Wat is daar het nut van? Hier de voordelen van het zakelijke blog op een rij.

Voordeel 1: Bloggen houdt uw eigen vakkennis op peil

Door regelmatig te schrijven over uw product of dienst houdt u uzelf bij de les.

Voordeel 2: Bloggen houdt uw website actueel

Google en andere zoekmachines willen graag dat uw website up-to-date blijft. Door te bloggen houdt u uw website ‘in beweging’. Er komt continu content bij.

Voordeel 3: Bloggen trekt specifieke bezoekers aan

Als u slim blogt, dan doet u dan u per post naar aanleiding van zoekwoorden die uw klanten of potentiële klanten gebruiken. Verwerkt u deze woorden op een strategische wijze in de koppen en tekst van uw artikel, dan wordt uw site beter bezocht en vaker ‘gezien’ door Google en andere zoekmachines.

Voordeel 4: Naar aanleiding van een blog kunt u via social media reclame maken voor uw website.

Het grote voordeel van bloggen is dat u na plaatsing van iedere nieuwe post uw website onder de aandacht kunt brengen door een bericht hierover te delen op social media. Dit trekt extra bezoekers aan.

Wanneer is een blog succesvol?

Een blog is succesvol als deze een specifieke doelgroep van bezoekers aanspreekt. Waarom zij een bepaald blog vinden of volgen is afhankelijk van wat zij zoeken en of het voor hen waardevol is, bijvoorbeeld omdat het:

  • Een probleem oplost;
  • Hun vragen beantwoordt;
  • Hen entertainment biedt;
  • Hen inspiratie geeft;

Of het goed is een blog te starten. Het is aan u. De voordelen zijn hier genoemd. Maar realiseer u wel dat u niet alléén moet gaan bloggen omdat iedereen dat doet. Ga vooral ook bloggen omdat u graag andere mensen verder helpt. Wanneer u continu waarde biedt, oplossingen aandient, inspireert,  raad geeft of voorziet in behoeftes, dan wordt u indirect ‘beloond’ doordat steeds meer bezoekers uw website weten te vinden en uw teksten lezen.

Vraag nu meer informatie en tips op maat

Wilt u meer informatie over hoe u uw eigen webshop beginnen kunt. Vul ons contactformulier in of stel nu uw vraag via WhatsApp rechtsonder elke pagina.

}