Een bedrijfsfilm is een enorm krachtige manier om mensen snel te tonen wie uw bedrijf is en waar u voor staat. Vaak worden ‘over ons’ teksten niet gelezen omdat mensen tegenwoordig niet graag tekst lezen. Via een video kunt u dan alsnog uw bedrijf introduceren en kijkers overtuigen van uw expertise. Mensen zien direct het gezicht achter uw bedrijf en bouwen een bant met u op.

Bedrijfsfilm maken tips

Met de volgende tips gaat uw bedrijfsfilm er professioneel uit zien. Het zorgt er namelijk voor uw kijkers sneller overtuigd zijn van uw expertise en graag klant bij u worden.

#1. Pak de aandacht vroeg

Wij mensen zijn tegenwoordig enorm snel afgeleid. Het is belangrijk dat u binnen drie seconden de aandacht van de kijker pakt. Anders bent u deze definitief kwijt. Doe iets unieks wat er voor zorgt dat uw kijker direct onder de indruk is van uw organisatie. Lukt het u om nieuwsgierigheid op te wekken zonder dat u te veel verklapt? Dan zitten uw kijkers de gehele video aan het scherm vastgeplakt.

#2. Vertel een verhaal

Mensen onthouden over het algemeen verhalen een stuk beter. We leven ons in waardoor we het beter opslaan. Vertel altijd een verhaal in uw bedrijfsfilm Dit zorgt ervoor dat uw video content een stuk beter blijft hangen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door uw kijkers mee te nemen in bestaande succesverhalen van uw klanten.

#3. Kort maar krachtig

Net zo belangrijk als de aandacht pakken aan het begin van uw video is het niet kwijtraken hiervan. Het is belangrijk dat u kort maar krachtig bent in uw video. Uw kijkers hebben geen zin en tijd in een lang verhaal over de geschiedenis van uw bedrijf. Ze horen liever wat u voor ze kunt betekenen.

#4. Creëer autoriteit

Probeer in uw video autoriteit te creëren. Het helpt uw video enorm als uw klanten aan het woord zijn en vertellen hoe goed u wel niet bent. Daarnaast kunt u het zelf creëren door te zeggen dat u bijvoorbeeld toonaangevend bent binnen uw markt. Hou het wel altijd bij de waarheid. Niets is vervelender als tegenvallers omdat u bedrijfsfilm te hoge verwachtingen schept.

Bedrijfsfilm nodig? Wij maken uw video content

Heeft u nog geen bedrijfsvideo? Dat is een gemiste kans voor uw bedrijf. Wij hepen u graag met het creëren van uw nieuwe bedrijfsfilm. Neem vrijblijvend contact met ons op.

}