Zelf uw eigen website maken is eenvoudiger dan u denkt. LupsOnline neemt u mee in negen eenvoudige stappen.

Stap 1. Wat biedt u aan en wie is uw doelgroep?

Iedere website bouwen begint met het beantwoorden van de vraag: wat biedt u aan en wie is de doelgroep? Dat lijkt misschien een te simpel uitgangspunt. Echter een website zonder duidelijke inhoud, of ‘boodschap’ die niet is afgestemd op een specifieke doelgroep, zal in beginsel slechts weinig worden gevonden en bezocht. Als u zelf al niet helder hebt voor wie uw site bestemd is en wat u te bieden heeft, hoe zou een internetbezoeker het dan kunnen weten?

Stap 2. Kies een goede domeinnaam

U kunt kiezen voor een domeinnaam op basis van een zoekwoord of op basis van een merknaam. Beiden hebben voor- en nadelen. De website vakantiehuisjes.nl verteld de bezoekers meteen waar het over gaat. De aanbieder ervan kan met deze website echter geen naamsbekendheid oogsten, omdat diens ‘merknaam’ niet genoemd wordt. Lees verder ook dit blog.

Stap 3. Kies website software

Eenvoudig een website bouwen kan met behulp van de gratis software van WordPress. U kunt dan zelf een website bouwen die voldoet aan uw unieke behoeften.

Stap 4. Kies een hosting provider

Een WordPress site kan draaien bij veel hosting providers. Een goedkope en goede aanbieder in Nederland is snel gevonden. Voor meer informatie neem contact op met Lupshosting. Lees ook het blog ‘Wat is hosting?

Stap 5. Stel relevante zoekwoorden vast

Zoekwoorden zijn de woorden die de (potentiële) bezoekers van uw website intypen in Google om vervolgens bij uw website uit te komen. Het is belangrijk te achterhalen welke zoekwoorden uw doelgroep gebruikt. Dit kan met behulp van Google Analytics, of heel eenvoudig via de gerelateerde zoekopdrachten die onder iedere lijst met hits staat. Gerelateerde zoekopdrachten zijn de zoekwoorden die bezoekers hebben gebruikt naast of in aanvulling op het zoekwoord dat uzelf hebt ingetikt in Google en dat u belangrijk vindt voor uw website.

Stap 6. Bouw uw website

U kunt nu aan de slag met bouwen. Realiseer u dat het wat tijd gaat kosten, maar met een beetje geduld en volharding gaat het u vast lukken een aantrekkelijke site te maken die graag wordt bezocht. Voor wat betreft de lay-out en content geven wij u graag de volgende tips mee.

Tips lay-out:

 • Houd het eenvoudig en overzichtelijk: bezoekers moeten in één oogopslag kunnen zien wat uw website hen biedt;
 • Gebruik niet te veel kleuren;
 • Kies voor foto’s van goede kwaliteit (bijvoorbeeld de gratis stockfoto’s van Pixabay);
 • Gebruik duidelijke koppen, korte alinea’s en niet meer dan twee lettertypes;

Tips content:

Het belangrijkste is zoals gezegd dat de content van uw website aansluit bij de behoefte van de bezoekers. Kies tekst, foto’s en/of video’s die uw doelgroep aanspreekt. Een tweede uitgangspunt is dat de bezoeker razendsnel moet kunnen vinden wat er op de site staat en of dat is wat hij zoekt. Verder gelden nog de volgende tips voor wat betreft de inhoud.

 • Formuleer kort en duidelijk;
 • Stem de formulering af op de afbeelding of product;
 • Gebruik bullet points;
 • Vermijd taal- en spelfouten;
 • Gebruik voldoende interne- en externe links;
 • Laat de belangrijkste zoekwoorden centraal staan in uw website;
 • Schrijf een blog om uw website actueel te houden;

Stap 7. Plaats uw website online

Als uw website in concept klaar is, er geen taal- en spelfouten in staan en alle links werken naar behoren, dan kunt u de website pagina voor pagina online gaan plaatsen.

Stap 8. Promoot uw website met behulp van SEA en SMM

Een website wordt alleen vindbaar als deze is bezocht. Bezoekers komen er echter meestal niet vanzelf. Een goede marketingstrategie is daarom onmisbaar. U kunt kiezen voor gratis marketing op social media al of niet in combinatie met betaald adverteren in zoekmachines, of wel SEA marketing.

Stap 9. Houd uw site up to date

En als u dan denkt dat u er bent, dan heeft u het mis. Bijna net zo belangrijk als het goed bouwen van een website is het goed onderhouden van een website. Een site die continu ‘in beweging’ is, waaraan doorlopend wordt gewerkt, wordt door Google en andere zoekmachines gezien als actueel en dus relevant voor bezoekers.

Vraag nu meer informatie en tips op maat

Wilt u meer informatie over uw eigen website maken. Vul ons contactformulier in of stel nu uw vraag via Livechat rechtsonder elke pagina.

}