De vindbaarheid van je bedrijf binnen zoekmachines is enorm belangrijk. In een eerder blog over SEO voor starters in 7 stappen vertelde ik al hoe u zelf uw website kunt optimaliseren voor zoekmachines. Uw bedrijf is dan echter nog niet zichtbaar op Google Maps. Terwijl hier veel op wordt gezocht en het enorm eenvoudig is aan te maken.

Google mijn bedrijf

Als u zichtbaar wilt worden op Google Maps is het belangrijk om kennis te maken met Google mijn bedrijf. Deze gratis functie van Google stelt bedrijfseigenaren in staat om zelf een profiel aan te maken op Google. Deze is dan niet alleen zichtbaar in Google maps maar ook zichtbaar binnen de normale zoekresultaten. U herkent ze vast, dit zijn de resultaten en de rechterkant als u een bedrijf opzoekt op Google.

Deze kunt u eenvoudig aanmaken als deze nog niet bestaat. In het onderstaande stappenplan leg ik het u haarfijn uit. Maar het kan ook zomaar zijn dat uw bedrijf al op Google Maps staat. Het is handig om dit eerst te onderzoeken. Dit kunt u simpel doen door uw bedrijfsnaam in te typen op Google Maps of door naar uw adres toe te gaan. Bestaat uw bedrijf nog niet op Google Maps? Volg dan het onderstaande stappenplan.

#1. Inloggen bij Google

Uw bedrijf aanmelden op Google Maps is een eenvoudig en snel proces. Via Google mijn bedrijf kunt u eenvoudig een profiel aanmaken. U dient hier enkel een Google account voor te hebben. Wanneer je bent ingelogd en naar de website van Google mijn bedrijf bent genavigeerd kunt u aan de slag.

#2. Bedrijf aanmelden Google

Vervolgens verteld u wat de naam van uw onderneming is. Bestaat uw bedrijf al? Dan kunt u deze hier opzoeken en aanklikken. Anders kiest u voor de optie ‘maak een bedrijf met deze naam’. Vervolgens krijgt u toegang tot uw Google mijn bedrijf profiel.

#3. Profiel compleet maken

Wanneer u bij uw profiel kunt is het belangrijk om deze zo goed als mogelijk te gaan vullen. Dit kunt u doen door alle informatie in te vullen waar om wordt gevraagd. Doe dit zo uitgebreid als mogelijk. Dit maakt je bedrijfsprofiel beter vindbaar in Google Maps.

#4. Profiel Verifiëren

Nadat u profiel aangemaakt is wil Google zeker weten dat u het wel echt bent. Daarom zal Google vragen om een verificatie code. Deze ontvang je één a twee weken na je aanmelding. De code die je ontvangt in de brief van Google kun je dan eenvoudig invoeren.

Hulp nodig met jouw Google mijn bedrijf?

Wilt u meer informatie of dient u geholpen te worden bij het aanmaken en invullen van uw profiel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

}