SEA is een afkorting van Search Engine Advertising. Hiermee wordt het betaald adverteren in zoekmachines bedoeld. Voor de kleine ondernemer kan het heel verstandig zijn om aan deze vorm van online marketing doen. Maar wat zijn de kosten en opbrengsten van online adverteren, ofwel: wat is het nut van SEA marketing voor U? Lees hier het antwoord van Lupshosting.

Wat is SEA marketing?

Als een bezoeker een zoekwoord of een zoekwoordcombinatie intypt, dan geeft de zoekmachine een lijst met treffers. Door te adverteren op internet komt uw website of webshop bovenaan deze lijst met zoekresultaten te staan. De zoekmachine met verreweg het grootste bereik is Google. SEA marketing betekent in de praktijk dus adverteren via Google door gebruik te maken van de tool Goolge Ads (voorheen: Google Adwords).

Het nut van SEA marketing

Wat is het nut van adverteren op Google? SEA marketing zorgt ervoor dat uw website of webshop nog hoger in Google komt, dus beter vindbaar is. Met behulp van SEO (Search Engine Optimization) heeft u als het goed is de website opgebouwd rond de voor u relevante en meest sterke zoekwoorden. SEA marketing is een versterking van uw SEO strategie.

De voordelen van SEA marketing op een rij

Hoe komt u bovenaan in Google? Hier de voordelen van SEA marketing op een rij:

  • Binnen enkele minuten kunt u met uw website of webshop een toppositie bereiken.
  • Door te adverteren met behulp van Google Ads heeft u een groot bereik. Google heeft een marktaandeel van 95%. De top 3 advertentieplaatsen op Google resulteert in 40% van alle kliks.
  • Omdat u adverteert op basis van door u ingestelde zoekwoorden kunt u heel gericht adverteren.
  • U kunt de kosten optimaal beheersen, omdat u alleen betaalt als bezoekers op uw advertentie hebben geklikt.
  • De resultaten kunt u tot in detail bijhouden. U kunt per advertentie de conversie meten, ofwel: het aantal aankopen of aanmeldingen nadat op uw advertentie is geklikt.
  • Met uw advertentie kunt u inspringen op actualiteiten en USP’s, iets wat vaak ontbreekt in de organische zoekresultaten.

Vraag nu meer informatie en tips op maat

Wilt u graag meer informatie over SEA marketing of tips over uw persoonlijke situatie? Vul ons contactformulier in of stel nu uw vraag via Livechat rechtsonder elke pagina, of via onze ticketservice.

}